Tove Nilsson, de schrijfster van het kookboek Thai, maakte ook het kookboek Ramen, waaruit ik nog steeds graag de in sojasaus gemarineerde eieren maak! Good Cook heeft ook haar nieuwe kookboek Thai uitgegeven, een boek met meer dan 70 recepten uit de Thaise keuken. In het boek staan werkelijk prachtige foto’s die verlangen naar een tijd dat we nog gewoon op vakantie gingen. Met kinderen, zonder kinderen, maar altijd heerlijk eten. Ik zou alle recepten wel willen proberen. Er staan spannende recepten in, zoals Kaeng Som-kabeljauwcurry en tofuspiesjes met tamarindeglazuur. Die ga ik beslist deze week maken. Kip in kokos met noedels heb ik al gemaakt en ik vind het een aanrader. Een frisse zomerse salade, makkelijk te maken en vooral heel lekker!

Ingrediënten voor vier personen:

  • 3 kleine sjalotten
  • 2 kipfilets (450 gram)
  • 100 gram glasnoedels
  • 250 ml kokosroom
  • 2 ½ eetlepel vissaus
  • 2 theelepels palmsuiker of ruwe rietsuiker
  • 30 gram verse kruiden, bijvoorbeeld dille, Thaise basilicum, waterkers en koriander
  • 2-4 groene Thaise pepers
  • 3 eetlepels gehakte gebrande pinda’s
  • 1 limoen
  • zout.

Bereidingswijze:

Snijd de sjalotten in partjes en breng ze in een pan met gezouten water aan de kook. Leg de kipfilets erin en laat ze ongeveer twintig minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn. Laat de kip afkoelen en scheur de filets in reepjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken in een zeef. Klop de kokosroom, vissaus en suiker tot een dressing. Snijd de pepertjes in dunne ringetjes. Pers het limoentje uit. Meng de noedels, kip, dressing, kruiden, pepers en pinda’s op een schaal. Sprenkel het limoensap erover en garneer met de rest van de dressing.