Hemels Koken, uitgegeven bij Good Cook, is een boek vol recepten voor het maken van bouillons, pekelen, inleggen en fermenteren, hoofdgerechten vis en vlees, en desserts. Nicole staat uitgebreid stil bij 3 basiselementen: boter, botten, zout om uitgebreid mee te koken. 100 recepten om een goede thuiskok te worden!

Lavas (maggiplant) is niet altijd makkelijk te vinden in de supermarkt (ik kocht mijn lavas bij de groothandel). Maar gelukkig hebben veel mensen een plant op het balkon of in de tuin staan. Nicole Pisani geeft als tip om een plant in het tuincentrum te kopen of eventueel te vervangen door bladselderij. Avocado-olie is een wat duurdere olie soort met een diep avocado smaak. Heel geschikt voor sauzen en dressings.

Ik serveerde deze lavas chimichurri met in dunne plakken gesneden rosbief. In het boek Hemels Koken geeft Nicole Pisani de lavas chimichurri (2 eetlepels) met in dunne plakken gesneden (oer)tomaten (500 gram) met verkruimelde geitenkaas, zout, peper en 2 eetlepels extra vergine olijfolie.

Ingrediënten voor ongeveer 500 gram lavas chimichurri (inclusief de olie):

  • 50 gram lavasblaadjes, grofgehakt
  • 50 gram bladpeterselieblaadjes, grofgehakt
  • 50 gram koriander, blaadjes en zachte steeltjes grofgehakt
  • 50 gram bieslook, grofgehakt
  • 3 grote teentjes knoflook, geraspt of geraspt
  • 2 theelepels kleine kappertjes
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 ansjovisfilets uit blik, uitgelekt en grof gehakt
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • 100 milliliter avocado-olie (o.a. natuurvoedingswinkel)
  • vers gemalen zwarte peper, naar smaak.

Bereidingswijze:

Hak alle kruiden een voor een fijn. Meng met de overige ingrediënten in een pot. Bewaar in de koelkast, maar laat voor gebruik op kamertemperatuur komen en schud de pot goed.