Zeebaars Pepesan Tomat

Ingrediënten voor vier personen:

Voor de boemboe:

  • 2 serehstengels
  • stukje gemberwortel (3 cm)
  • 10 kemirienoten
  • 4 rode pepers
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 2 cocktailtrostomaatjes
  • kneepje limoensap
  • 8 limoenblaadjes.

Verder:

  • 4 stukken bananenblad
  • 4 zeebaarsfilets met huid
  • maïzena
  • zout
  • 12 cocktailtrostomaatjes
  • paar takjes groene kruiden
  • 3 eetlepels zonnebloemolie, plus extra om in te bakken

Bereidingswijze:

Eerst maken we de boemboe. Dat kan in een grote platte vijzel of in een blender/keukenmachine. Verwijder de buitenste bladeren van de sereh en snijd het  binnenste deel fijn. Gember schillen en klein snijden. Rode pepers, ui, knoflook en tomaatjes klein snijden. Wrijf alles met de kemirienoten, het zout en limoensap tot een pasta of pureer het fijn in een keukenmachine. Snijd de nerf uit de limoenblaadjes en snijd ze fijn. Schep door de boemboe.

Verhit drie eetlepels olie en gaar hierin de boemboe een minuut of vijftien. Verwarm de oven voor op 180 graden. Strooi maïzena op een bord. Bestrooi de zeebaarsfilet aan beide kanten met zout. Kerf de huid in met een scherp mes en leg de visfilets met de huidkant in de maïzena. Verhit een laagje olie in een koekenpan. Schud overtollige maïzena van de visfilets en bak ze alleen op de huidzijde op hoog vuur in een paar minuten krokant. Bak twee filets tegelijk. Leg ze daarna met de huid naar beneden op een plank. Verdeel de boemboe over de filets. Leg de bananenbladeren klaar. Snijd de tomaatjes in plakjes en verdeel ze over de bananenbladeren. Bestrooi met zout. Leg hierop de zeebaarsfilets, met de huid naar boven. Vouw het blad losjes dicht en steek alleen aan de bovenkant vast met een prikker. Gaar de vispakketjes in tien minuten in de oven. Leg de pakketjes op vier borden, verwijder de prikker en garneer met een takje groen zoals dille, dragon of basilicum. Serveer met gekookte witte rijst en bijvoorbeeld sperziebonen.